Nieuwe duurzame & unieke Lako trailer

Februari 2020 hebben wij de unieke deelbare Lako trailer met 53 tm kraan aan ons wagenpark toegevoegd. Speciaal op maat ontworpen om efficiënter te kunnen werken en mee te denken in de behoefte van onze klanten. Door het deelbare chassis en de verrijdbare rollerkraan is de trailer zeer flexibel inzetbaar voor bouwmaterialen, kraanwerkzaamheden en lange ladingen.

Ook de eerste stappen zijn gezet voor emissieloos werken. Zo kan de kraan elektrisch aangedreven worden en kan de huidige trekker vervangen worden voor een elektrisch of waterstof aangedreven voertuig.

Unieke kenmerken:

  • Het is mogelijk de kraan elektrisch of op BIO brandstof aan te drijven, waardoor er emissieloos of met een CO2 reductie van 90% kraanwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.
  • De trekker kan vervangen worden voor een elektrisch of waterstof aangedreven voertuig waarmee de trailer toekomstbestendig is.
  • Het chassis is deelbaar, zoals bekend bij container chassis. Dit heeft als voordeel dat de enkele trailer ook op moeilijk bereikbare locaties kan komen.
  • De trailer is 2.50 meter uitschuifbaar en daarmee maximaal 16 meter lang.
  • De achterste 2 assen zijn hydraulisch en kunnen handmatig gestuurd worden.
  • De 53tm kraan kan van voor tot achter over de trailer rijden en zo op de meest geschikte positie staan.

De eerste ervaringen zijn goed en chauffeur Giel en de klanten zijn erg tevreden over het eindproduct. Lako heeft al onze wensen in de bouw van deze trailer meegenomen en unieke technische oplossingen inclusief de hydraulische besturing geleverd. Wij willen Lako bedanken voor de goede samenwerking en het realiseren van deze unieke trailer.

Benieuwd naar de mogelijkheden?