keurmerken-sjorband-zekeren-gekeurd

Keurmerken en certificaten

Verwaal Transport meer dan alleen vervoer! Bij Verwaal Transport zijn veiligheid, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen drie pilots om transport meer te laten zijn dan alléén vervoeren.

veiligheid-kwaliteit-lading-zekeren-vca-transport

Veiligheid

Verwaal Transport is al sinds het jaar 2000, VCA gecertificeerd om de veiligheid, gezondheid en het welzijn van ons personeel en klant te waarborgen. Veilig werken doen we met elkaar. We spreken elkaar aan op gedrag en gaan met onze klanten en medewerkers in gesprek over hoe we de veiligheid met elkaar kunnen verbeteren. Risico’s worden door zowel onze planning als chauffeurs in kaart gebracht en alleen uitgevoerd wanneer deze aanvaardbaar zijn. Bij een onaanvaardbaar risico informeren wij onze opdrachtgever en blijven we voor zo ver mogelijk meedenken in een passende oplossing binnen de wet- en regelgeving.

Kwaliteit

Kwaliteit leveren wij door de juiste mix van mens, materiaal en organisatie. Al onze medewerkers zijn vakbekwaam, gecertificeerd voor hun vakgebied en op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Er wordt gewerkt met gekeurd en geschikt materiaal. Ons wagenpark houden we toekomstbestendig en passend bij het werk van onze klanten.

We hebben diverse slimme transportoplossingen aangeschaft, en zelf ontwikkeld, waarmee we efficiënt en veilig werken. Door een goede samenwerking tussen commercie, planning en uitvoering worden de juiste mensen, met het geschikte materiaal ingezet op onze uitzonderlijke werken.

Om onze kwaliteit te waarborgen hebben wij al onze procedures beschreven in het KAM-kwaliteitshandboek.

vca-kwaliteit-materiaal-veilig
milieu-co2-reductie-brandstof-hvo

Milieu

CO2-Prestatieladder
Milieubewust ondernemen is al lange tijd belangrijk voor Verwaal Transport. Sinds de zomer van 2013 heeft Verwaal Transport het certificaat behaald volgens de *CO2 -prestatieladder niveau 3. Hiervoor houden wij al sindsdien het brandstofverbruik, gasverbruik, stroomverbruik en zelfs de papierstromen op kantoor bij. Het berekenen van onze CO2 -footprint maakt ons milieubewust en stelt ons in staat, door middel van onze doelen, de CO2 -uitstoot te reduceren.

Euro 6 en elektrische aandrijving.
Ons wagenpark wordt constant vernieuwd naar de nieuwste normen (minimaal Euro 6) en er worden bewuste keuzes gemaakt in investeringen. Inmiddels zijn ook de eerste aankopen gedaan om de transitie naar elektrische te gaan maken. In 2020 is de Lako trailer met Palfinger rollerkraan afgeleverd welke omgebouwd zal worden naar een volledige elektrische aandrijving. Het eerste kwartaal van 2023 worden 2 nieuw gebouwde elektrische kranen afgeleverd.

HVO en biobrandstof
In samenwerking met onze dieselbrandstofleverancier Den Hartog BV wordt er sinds medio 2021 biobrandstof in onze thuistank toegevoegd. Door de overstap naar Diesel Xtra Green 10 is in 2021 een Co2 reductie gerealiseerd van 179.226 Kg!

Ook zijn er voor diverse opdrachtgevers werken uitgevoerd met HVO 100 waarmee we tot wel 90% co2 hebben kunnen reduceren.

Verwaal Transport staat voor duurzaamheid voor klant, mens en materiaal. Klanten kunnen erop rekenen dat wij constant streven naar de beste vervoersmethoden en daarmee uiteindelijk aanzienlijke kostenbesparingen voor de klant weten te realiseren.